GENNEP, 20. januari 2012 – Dör ’t zette van de létste penseelstreeke op en schilderij hét Prinses Meike”(Prins Guus kos vanwèège zien we.rk helaas onmeugelek enwezig zien) vrïjdagaovend offisjeel de Via Carnevale oftewel de Kunst Roet 66 geopend. Op dees kunstroete zien schilderijje te zie.n van leerlingen van kunstenaar Mirso, die zich en ental maonde bezig geha.lde hébbe mit ’t thema “Masker” oftewel “Bombakkes”. De kunstwe.rke hange ien de winkelstraote (Niersstraot, Zandstraot en Spoorstraot) van Génnep. Ze zien goe.d te viende dör de gruun-witte striepkes die op straot geschilderd zien.
Vanwèège hun inzet vör dit project kreege inisjatiefneemers Mirso en Hay van Arensbergen de jubeleummedájje van ’t Bombakkes ömgehange, net as Margriet Weerts, die ôk heel veul we.rk vör dit project verzét hét.
Op d’n éggeste aovend wier ôk enne prachtige folder/pooster onthuld, waorop alle ruum 70 kunstwerke op en gewéldig mójje manier zien saamegebraocht. Dizze poster zal vanaf kómmend maondag te krie.ge zien bïj de Printmarkt ien de Niersstraot. Foto’s van alle kunstwérke (gemâkt dör ’t Plékplötje) kunde evvel ôk hiero.nder bekie.ke. De foto’s van de opening staon ien en apart album.

via carnevale