GENNEP, vrijdag 15 juli 2011 – Kunstwerk De Ontmoeting in het centrum van Gennep is vrijdagmiddag onthuld.
Ruim driehonderd Gennepenaren staan, groot en klein, afgebeeld op een houten schutting. Het tijdelijke kunstwerk op de plek van Het Bolwerk is van de hand van de Gennepse kunstenaar Mirso Bajramovic. Samen met inwoners van Gennep en wethouder Harry van den Bogaert onthulde Mirso vrijdagmiddag zijn nieuwste werk.

Op een doek van 50 bij 2 meter staan 17 bewerkte portretten van Gennepenaren groot afgebeeld. Met ertussen honderden kleine foto’s van inwoners van de Niersgemeente.

De schutting met de foto’s schermt voor de komende anderhalf jaar het bouwterrein af, waar na de zomer gebouwd wordt aan Het Bolwerk, een imposant gebouw met onder meer 38 appartementen, de nieuwe Jan Linders en een brasserie.

Op de plek voor het kunstwerk waar sinds enkele weken graszoden liggen, komt straks het Jan Lindersplein met onder meer bankjes, sierboompjes en mogelijk fonteintjes.

Het kunstwerk blijft bewaard, meldt de gemeente Gennep. Zodat het later eventueel nog gebruikt kan worden op andere locaties binnen de gemeente.

Bron: Gelderlander